Friss hírek, bejegyzések

17 febr

Cseh tájfutók edzőtáboroztak nálunk

Csehországból, Kamenicéből érkezett hozzánk huszonnyolc lelkes tájfutó, akik egy öt napos edzőtábor miatt látogattak ide a “majdnem Balkánra”, ahogy a napokban a közösségi médiában közzétett beszámolójukban olvashattuk.

Tetszett nekik a jó idő, az elsőre könnyűnek talált terepviszonyok, és napról napra számunkra érthetetlen és megfejthetetlen térképek segítségével futották be a terepet. Jártak Zsanán, körbefutották Pirtót és Tázlárt is meghódították. A négy aktív nap alatt hét edzést tartottak. Szabadidejükben a környéken is szétnéztek, de mivel edzőtáborról volt szó, rengeteg szakmai egyeztetés zajlott közösségi terünkben is, ahol idejük nagy részét töltötték. Térképeket nézegettek, eredméyeket értékeltek hol az asztaloknál ülve, hol a projektoros vetítést nézve komoly előadások mentén. Érdekes volt külső szemmel nézni ezt a munkát, jó volt látni a csapat összetartását, azt az elszántságot és komolyságot amivel ezt a sportot űzik.

És hogy mi is az a tájfutás? A mesterséges intelligencia szerint egy olyan természetközeli sportág, melyben a résztvevők térkép és iránytű segítségével navigálnak kijelölt pontokhoz egy adott területen belül. A cél az adott útvonal mihamarabbi teljesítése, leggyakrabban gyalogosan vagy futva, a terepviszonyokhoz igazítva a sebességet és az irányt. A tájfutás kombinálja a futás dinamizmusát a táj felfedezésének és az irányítás kihívásának örömével.

Visszatérve a Kamenicet Tájfutó Klubra (OK Kamenice) úgy tűnik minden tetszett nekik itt, jól érezték magukat. Ami a legjobban hiányzott a csapatnak, az egy tűzhely, amivel nincs felszerelve a konyhánk (ennek oka az étterem közelsége, hiszen alattunk van), ezért megfontoljuk a fejlesztést. Kárpótlásul egy-egy Legjava Szarmata fűszerrel kedveskedtünk a csapatnak, bízva abban, ha hazatérve vissza szeretnének emlékezni a itt eltöltött időre, ezzel a különleges lestyános fűszerkeverékkel ízesítik majd az ételüket.;)

Természetesen visszavárjuk őket, de mivel volt köztük egy portugál fiatalember is, a beszámolójukat olvasva az lehet az érzésünk, hogy jövőre a kakasok földjére mennek majd erőpróbára.

Sosem aludtak még nálunk eddig tájfutók, reméljük jönnek még máshonnan mások is! Figyelemmel követjük ennek a lelkes csapatnak az eredményei és szurkolunk nekik!