Alföldi Kéktúra

Az Alföldi Kéktúra hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és “legmagyarabb” tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.
A közel 850 km hosszú útvonal végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát. 

Az Alföldi Kéktúra Szekszárdról, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra végpontjától indul, és Sátoraljaújhelyig tart, ahonnan az Országos Kéktúra érhető el. A három nagy kék jelzésű túraútvonal alkotja az “Országos Kék kört”.

Kék túra Bordányi szakasza 6,5 kilométer hosszú, Zákányszék felől a Bordány dűlőbe érkezik a túrázó, majd áthaladva a település belterületén a Béke dűlő határában lép át Zsombói területre.

Mivel a túraútvonal ajánlott két túraszakasza éppen Bordányban “ér össze”, érdemes úgy megtervezni a túrát, hogy a pihenés, szállás Bordányban legyen. Előzetes bejelentkezés esetén bármikor érkezhet hozzánk a túrázó, és jó hír, hogy a szálláshely alatt található étteremben kedvező áron tud étkezni is.

Zákányszék – Aranka-hegy – Bordány (6,2 km)

Bordány – Zsombó (5,4 km)

Amennyiben az Alföldi Kéktúrán szeretnél túrázni, és Csongrád-Csanád megyébe is ellátogatsz, aludj nálunk! A szobát már most kiválaszthatod!