Rólunk

Example Of About Us Page

A Vadgesztenyék között

A Bordány Hostel épülete előtt két vadgesztenye fa található, amelyek az mellett, hosz szépek, jó tájékozódási pontot is jelentenek a hozzánk érkezőknek. A főúton már messziről észrevehető két gyönyörű fa szinte megöleli az épületet. Ha az útra néző szobáink egyikét választjátok, élvezhetitek a fák hűvösét, és gyönyörű színvilágukat tavasztól őszig. Nincs szebb a virágzó gesztenyefánál, vagy a sok barna vadgesztenyénél. Egyszer ezt mindenképp látnod kell.

Reklámarcú ifjúsági képviselők

A szálláshely mind szolgáltatásaival, mind áraival próbál az ide érkező fiatalok kedvében járni. Mint minden Bordányban működő közösségi térnek, így szálláshelyünknek a felügyeletét is az ifjúsági önkormányzatra bíztuk. A helyben megválasztott fiatal képviselők tesznek javaslatot minden évben arra, hogy minél inkább kedvezhessünk a fiataloknak, és ifjúságbarátok legyünk. Az ifjú képviselők annyira magukénak érezték a szálláshelyet, hogy ők vállalták a népszerűsítést is. A reklámarcú képviselők néhány kiadványunkon még mindig rátok mosolyognak.

Önkéntesek segítenek

A szálláshelyen zömében az egyesületünk körül szorgoskodó önkéntesek dolgoznak. Régi és új tagjaink, fiatalabbak és idősek egyaránt azért tevékenykednek, hogy az ide érkezők jól érezzék magukat.  Mivel településünk polgármestere, alpolgármestere is tagja egyesületünknek, ezért még az is előfordulhat, hogy valakit ők fogadnak – természetesen inkognitóban.

A mi történetünk

A szálláshelyet az erre a célra a Kulturális és Szabadidős Egyesület tagjai által létrehozott Egérház Alapítvány alakította ki Európai Uniós LEADER forrásnak köszönhetően. Az itt működő  étterem tetőterében több, mint négyszáz négyzetméteres padlástér ideális helyszínnek tűnt. Míg a pályázat megírásában egyesületünk akkori elnöksége, addig a szobák tervezgetésében a fiatalok vett részt. Mintaként azokat az ifjúsági szállásokat, youth hosteleket vettük figyelembe, ahol mi is megfordultunk az évek során. A tapasztalatok és élmények alapján kerültek megtervezésre az ajtó nélküli ruhásszekrények, amelyeknek a fiókjaiba számos cuccot be lehet pakolni. A tesztelések során döntöttünk az IKEA fiatalos, kényelmes ágyai és asztalai mellett. És ahhoz is ragaszkodtunk, hogy minden szobához tartozzon egy-egy zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba is. Az ingyenes wi-fit, a közösségi térben elhelyezett televíziót vagy hűtőszekrényt, és az internetezésre használható számítógépeket alapfelszerelésnek gondoltuk. A szobaszínekben nem tudtunk megegyezni, így minden szobánk más-más színű lett. 🙂

Szobák kialakítása
Közösségi tér kialakítása, fejlesztése
Környezetbarát megoldások

Bordány madártávlatból

Az interneten találtunk egy szép rövidfilmet, amelyben Bordányt láthatjátok madártávlatból. Amíg nem készül el a reklámfilmünk, addig ebben gyönyörködhettek.

Az alapítvány

A szálláshely tulajdonosa és működtetője az Egérház Alapítvány. Az Alapítvány elsődleges célja, hogy a Bordányban, a helyi ifjúsági szervezetek által felhalmozódott tapasztalat és tudás helyi, regionális, országos és európai szinten is adoptálhatóvá, kézzel foghatóvá váljon, valamint a jól működő helyi ifjúsági és civil szervezetek, közösségek és intézményeik mindennapjainak megkönnyítéséhez célirányos tevékenységével hozzájáruljon. Ennek érdekében szándékában áll a döntéshozók illetve a társadalom figyelmét felhívni arra, hogy a fiatalok társadalmi méretekben is hatékony és érezhető megsegítéséhez elengedhetetlen feltétel, hogy a fiatalok társadalmi megítélésében, a fiatalokhoz fűződő viszonyrendszerben jelentős szemléletváltás történjen. Az Alapítvány tevékenysége ezért elsődlegesen arra irányul, hogy kampány-tevékenységével felhívja a figyelmet a Bordányban, a fiatalok által felhalmozott értékekre, és azok hasznosságára. Célja, hogy létrehozzon és működtessen egy olyan ifjúsági centrumot, amely, mint multifunkciós közösségi tér szemlélteti a fiatalok munkásságát, segíti és támogatja szervezeteik munkáját, helyet ad már működő, és a későbbiekben létrehozandó intézményeik, projektjeik, közösségeik számára. Törekvése, hogy erősítse az ifjúsági közéletet, megkönnyítse a céltudatos fiatalok és a megfelelő támogatók egymásra találását. Az alapítvány jelmondata: “Örömmel támogatunk jó dolgokat”

HI! tagság

A Bordány Hostel létrehozása óta a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége – MISZSZ tagja. Tagságunknak köszönhetően szálláshelyünk tagja a Hostelling International-nek (HI), ami nem más, mint az egész világot átölelő, az egyes országok szövetségeit magába tömörítő hálózat. Büszkék vagyunk arra, hogy a tagjai lehetünk ennek a több,mint 100 éves globális szervezetnek és reméljük, hogy ha külföldre utazol, Te is a Hostelling International valamelyik hostelét választod majd. Hostelling International több, mint 90 különböző nemzeti szövetséghez tartozó 4000-nél is több hostel védjegye világszerte. És hogy mi különbözteti meg a HI hosteleket a többi ifjúsági szálláshelytől? A HI-nál mennyiség helyett a minőségen van a fókusz: minden tag hostelnek egységesen elfogadott sztenderdeket kell követnie, amelyek biztosítják, hogy mindig azonos színvonalú szolgáltatásokat kapjál bármerre is mész.
Youth Hostel tagkártyával pedig kedvezmények várnak a világ mintegy 90 országában korhatár nélkül!
Természetesen a kártyát felmutatóknak mi is biztosítunk 10% kedvezményt. Ha van érvényes Youth Hostel tagkártyád, on-line foglaláskor írd be a HIHOSTEL kuponkódot!

Kerékpárkölcsönzés

Az Egérház Alapítvány a Bordány Hostel szolgáltatásainak bővítése érdekében hozta létre és működteti Kerékpárkölcsönzőjét, amelyben 30 db magyar gyártmányú Gepida kerékpár áll a vendégek rendelkezésére.
A Gepida REPTILA 300 típusú alumínium vázas kerékpárok könnyűek, biztonságosak és gyorsak. A napidíjért cserébe vendégeink bebarangolhatják a környéket, legyen szó a település bel- és külterületéről, vagy a környező településekről egyaránt.
Keresd túratérképünket szálláshelyünk recepcióján!

Környezetvédelem

Hostelünk életében kiemelten fontos szerepet játszik a környezettudatosság, nyitásunk óta a szálláshely minden részlegén meglehetősen nagy figyelmet fordítunk a környezetterhelés csökkentésére.
Az épületben, a szobákban és az irodánkban korszerű, energiatakarékos és környezetbarát elektronikai berendezéseket használunk, amelyek nemcsak a környezet, de a dolgozók egészségét is kímélik hosszú távon. Az irodaszerek környezetbarát anyagokból készülnek és az újrahasznosított papírok használata mellett igyekszünk minél kevesebb irodai hulladékot kibocsátani. A közösségi térben számos zöld növény található és a tetőtéri ablakoknak köszönhetően a természetes megvilágítás is nagy hangsúlyt kap az épület minden részében.
Az alapanyagok beszerzésénél ügyelünk arra, hogy főként a hazai termékeket részesítsük előnyben és amit lehet lédigben vásároljunk. A szálláshely minden részében víztakarékos csaptelepek és WC-ket szereltek be, és a vendégeket is ösztönözzük a víztakarékosságra, a törölközők cseréje már régóta nem automatikusan naponta történik, csak ha a vendég külön jelzi azt és a földre dobja.

A jelen és a jövő

Jelenleg 6 db fürdőszobás, 4-6 személyes szobával várjuk a településre utazó vendégeket. A Bordány központjában található szálláshelyünk kiválóan alkalmas osztálykirándulások, ifjúsági képzések, találkozók, konferenciák, edzőtáborok, tréningek lebonyolítására, de kedvező árai miatt a Csongrád megyébe, Szegedre, Mórahalomra utazó baráti társaságok és családok számára is ideális lehet.
A négy-ötágyas, saját fürdőszobával, ágyneművel, törülközővel rendelkező szobákban összesen 30 főt tudunk elszállásolni, részben emeletes ágyon. A lakók részére biztosítani tudunk egy hangulatos közösségi teret, ahol székek, asztalok állnak rendelkezésükre. A vendégek részére minden technikai felszerelés adott: három darab számítógép, internet, wi-fi, projektor, vetítővászon, flipchart tábla, tv, dvd.
Bordány mellett halad el az Alföldi Kéktúra útvonala, az itt túrázók kedvenc helye a szálláshely, ahol a gyalogosan érkezők kerékpárokat is kölcsönözhetnek a környék bebarangolására.
A szálláshely továbbfejlesztése terveink között szerepel. Fontosnak tartjuk légkondicionáló berendezések felszerelését, amely mindenképpen megköveteli napelemek telepítését is. Ha szeretnél segíteni nekünk, aludj minél többet nálunk!